Časopis
   
 Auto
   
 Modified
   
 Moto
   
 Sigurnost
   
 Predstavljamo
   
 Tehnika
   
 Test
   
 HA HA
Youtube zvijezda napada četvrtu pobjedu na Rally Showu Santa Domenica!
Može li uspjeti četvrti put zaredom? Unatoč tomu što se više ne utrkuje redovito, austrijski vozač i vlasnik momčadi Drift Company, Beppo Harrach ponovno će nastupiti na Rally Showu Santa Domenica. Majstor makadama iz okolice Beča, postavit će najviše standarde i na ovom showu.
24.11.2016. @ 09:58 Opširnije
INFOGAMER by REBOOT 2016
Reboot InfoGamer 2016 u svom petom izdanju nastavlja rasti i uvrštava se na ljestvicu najvećih i najznačajnijih gaming sajmova u čitavoj Europi. Sajam će se održati na prostoru Zagrebačkog velesajma na do sad najvećem
4.11.2016. @ 09:11 Opširnije
Zagreb domaćin prve Gazpromneft-Lubricants i SPREM-line partnerske konferencije
Konferencija pod nazivom „Gazpromneft-Lubricants i SPREM-line partnerska konferencija“ u kongresnom centru hotela Antunović okupila je više od 55 domaćih, ali i regionalnih predstavnika tvrtki iz industrije ulja i maziva.
22.12.2015. @ 14:24 Opširnije
SPREM-linea: generalni zastupnik Gazpromneft - Lubricants LTD za šest zemalja Europe
SPREM-line d.o.o.,  kao generalni distributer  Gazpromneft - Lubricants LTD ne samo da je hrvatsko tržište obogatio novim asortimanom ulja, maziva i derivata, već od sada otvara i jedno potpuno novo poglavlje hrvatskog gospodarstva imenovanjem za generalnog  zastupnika Gazpromneft  - Lubricants  LTD proizvoda za tržišta
11.11.2015. @ 10:55 Opširnije
Treća utrka CDC-a u 7. Sezoni: Spektakl finala
Vodeći Marino Pirić u velikoj je prednosti nad ostalim vozačima s osvojena dva prva mjesta u dvije runde, a za vratom mu puše uvijek dobro raspoloženi Ivo Znaor. Sigurni smo da dvojica vozača (Marko Brkljačić i Uroš Berdajs) željno iščekuju ...
16.9.2015. @ 11:45 Opširnije
IRONMAN 70.3 PULA rasprodan
"Utrka emocija" kako ju često znaju nazivati, zapravo više utrka izazova – IRONMAN 70.3 najmasovnija je utrka ovog brendiranog tipa, a do njenog cilja stignu samo oni najuporniji, najspremniji i najizdržljiviji. Mjeseci, pa nekada i godine priprema...
10.9.2015. @ 10:51 Opširnije
Home / Predstavljamo / 
Autoservis  

KLIKNI NA SLIKU
ZA VEĆI PRIKAZ
Veleprodajni račun
Kartica vozila
Radni nalog
Ponuda
Rukavica bačena u lice autoservisima - informatizirati poslovanje ili ostati na  papirnoj evidenciji, pomoćnim  programima i ostalim znanim i neznanim načinima?

Svi mi, ponosni vlasnici limenih ljubimaca, u manjoj ili većoj mjeri servisiramo svoja vozila. U današnje vrijeme računalne dijagnostike kvarova na vozilu, nerijetko dobivamo ručno nečitko ispisane račune ili super skraćene zapise u servisne knjižice, a sve zbog nedostatka, na našim prostorima jednostavnog, kvalitetnog i brzog programa za vođenje autoservisa. Informatička tvrtka “MAG informatika“ izdala je program namijenjen autoservisima te na jednostavan i dopadljiv način olakšala vođenje poslovanja svakog autoservisa u što spada evidencija naloga, vozila, partnera, djelatnika, računa, evidencije skladišta, ulaz robe u skladište
(primke), izlaz robe iz skladišta (otpremnice), knjiga URA i IRA, narudžbe robe, blagajna (uplatnice, isplatnice), blagajnička izvješća (primici gotovine u razdoblju), materijala i usluga te mnogih drugih popratnih stvari. 

Poslovanje same aplikacije bismo mogli podijeliti u tri glavna dijela:

  • poslovanje skladišnog dijela (naručivanje, ulaz i izlaz robe u skladište)
  • servisni dio od radnog naloga, praćenje povijesti radova do automatskog kreiranja računa
  • novčano poslovanje: MP i VP računi, knjiga URA, IRA, blagajnički izvještaji, primitci gotovine u razdobljima, razni izvještaji itd.

Samo poslovanje skladišta izvedeno ja na vrlo jednostavan i pristupačan način gdje od samog početka rada s artiklima, odnosno faze naručivanja, možemo izvesti sve ostale radnje koje nam mogu zatrebati da bi artikl na kvalitetan i ispravan
način ušao u skladište. U samoj narudžbi postoji evidencija dolaska robe na razini stavke, gdje se narudžba  može obraditi u više navrata i završiti do kraja te se automatski iz evidencije dolaska robe kreira primka s unaprijed određenim cijenama, rabatima za dobavljača te s par klikova mišem obradimo cijeli put od  narudžbe do unosa artikla u skladište. Samo proknjižavanje primke (unos robe u skladište) samo po sebi kreira i stavku unutar knjiga URA te je i taj dio riješen u jednom koraku. Izlaz robe iz skladišta obavlja se preko otpremnica (izdatnica) koje se kreiraju automatski pri zaključivanju računa, što nam u još jednom koraku smanjuje vrijeme rada.
Servisni dio započinje kreiranjem naloga gdje možemo unijeti do najsitnijih detalja što, kada, tko i kako radi na vozilu, koji artikli su upotrijebljeni i koliko rada je utrošeno te na klik miša iz radnog naloga kreiramo željeni račun. Naravno, moguće je kreirati i ponudu iz koje se, također, automatski kreira račun.

Novčani dio poslovanja uz već kreiran račun nudi evidenciju plaćanja računa, evidenciju više načina plaćanja istovremeno za isti račun. Automatski se kreira stavka unutar knjige IRA te ako se radi o gotovinskom računu, evidentira i uplatu. U istom trenutku se kreira i otpremnica te se roba skine sa skladišta, što nas dovodi do toga da ne možemo zaključiti račun s robom koje nema na skladištu. Svi podaci prikazani u tabličnom obliku na prvi pogled daju jasan pregled koji su dokumenti zaključeni i proknjiženi a koji ne, jer oni koji nisu označeni su crvenom bojom.
Kada je vozilo gotovo mi već imamo brzo i jednostavno kreiran račun. Svi podaci naravno ostaju evidentirani u bazi, do kojih na jednostavan način pristupamo preko tablica podataka, u kojima vršimo i pretraživanje po želji. Svaki podatak koji uredimo, automatski se upisuje u bazu a s time se automatski mijenjaju podaci i na svim mjestima gdje se koristi bez potrebe posebnog osvježavanja. Za što lakši rad s unosom podataka kroz program, svi “mali” ali bitni podaci mogu se uređivati na jednom mjestu gdje možemo dodavati i mijenjati sve dostupne podatke (od marke vozila, modela, boje, tipova servisa, mjesta te mnogih drugih). Naravno, svaki dio nekog skupa podataka možemo i zasebno uređivati. Posebna mogućnost je ispis prazne narudžbe servisa. Da se skrati proces zaprimanja vozila, moguće je ispisati prazan nalog, ispuniti ga kraj vozila dati vlasniku na potpis i kasnije u miru sve unijeti u računalo, otvoriti nalog i nastaviti rad. Svaki ispis po potrebi možemo izvoziti i u PDF format i takvog posebno arhivirati ili slati na e-mail i sl.
Naravno, cijeli program i instalacija su na hrvatskom jeziku, uz mogućnosti lokalizacije i nastupa na tržištima susjednih država, a uz program dolaze iscrpne upute. Program je moguće i kozmetički prilagoditi (izgled, posebni izgledi ispisa…) svakom servisu.

Obzirom na različite veličine autoservisa i njihovih potreba, ovaj program je dostupan u nekoliko verzija koje se međusobno razlikuju po dozvoljenoj količini podataka za rad pa je program cijenom dostupan svim autoservisima neovisno o opsegu posla i ostvarenom prometu. Da ne bi kupovali mačka u vreći, dostupna je demo verzija ograničena na 30 dana korištenja, a ista se može preuzeti sa stranice www.mag.hr u download sekciji.

Na kraju što reći? Ovaj program nam svojom funkcionalnošću i dopadljivim izgledom pruža zadovoljstvo rada i korištenja čak i za manje informatički iskusne korisnike. Uz iscrpan trud da se sruši ili na neki drugi način omete rad programa, nije nam pošlo za rukom, a nedostatak bi mu bio moguće nerazumljivo unošenje podataka od strane korisnika pa kasnije ne znati što je što. Krajnja ocjena – vrlo dobar program za široki spektar potreba autoservisa.

PODACI ZA KONTAKT:
Telefoni: 01/ 46 40 222 i 46 40 225
www.mag.hr
info@mag.hr

31. ožujka 2008. @ 09:08 Dinko Mezdjić
    Youtube zvijezda napada četvrtu pobjedu na Rally Showu Santa Domenica!
    INFOGAMER by REBOOT 2016
    Zagreb domaćin prve Gazpromneft-Lubricants i SPREM-line partnerske konferencije
    SPREM-linea: generalni zastupnik Gazpromneft - Lubricants LTD za šest zemalja Europe
    Treća utrka CDC-a u 7. Sezoni: Spektakl finala
    IRONMAN 70.3 PULA rasprodan
    SPREM-line na Svjetskom kupu Cross-Country Rally
    Kasko osiguranje za samo 649 kn
    Dunlop novosti iz Ženeve
    60 godina modela DS: 3 ikone za početak slavlja
    Goodyear Dunlop Sava Tires predstavlja zimske modele autoguma
    Drift event napokon u Dalmaciji - (Malačka-Radošić (Lečevica))!
    Goodyear lansirao zimsku gumu 9. generacije
    Goodyear i Rainer Zietlow stigli u Južnu Afriku
    Gume od riže
    Sveti Martin na Muri svjedočio borbi snagatora
    Svjetski rekord u „SKANDALOPETRI“
    TOKIĆ POWER DAYS
    DACIA ROAD SHOW 2014
    Prijavite se na Motorcity Europe radionicu Davida Hiltona na Tjednu dizajna u Laubi
    25% popusta u AH Servisima na Barum gume
    TripRider – Aplikacija za modernog putnika
    U AH Servisima nema zime!
    15% popusta na sve motodijelove i gume!
    Volvo servis Nilsson
    Peugeot laka komercijalna vozila - atraktivna akcija
    Kodrić bez plasmana na Svjetskom Prvenstvu
    FSB Racing Team - nakon Hockenheima
    Zagrebački formulaši uspješno u Njemačkoj
    „Honda Hands“
    Peugeot AE21 Hybrid
    Cijene Mobil 1 ulja snižene više od 50%
    AKCIJA u AS Zoran!!!!
    Performance - nova guma iz Goodyear-a
    Uz Auto Krešo i Brembo kočite 20% povoljnije
    Održan peti Auto(r)
    Mobilna aplikacija Road2Services
    Peti Auto(r)
    MASTERS OF DIRT– THE NEXT LEVEL
    Auto Servis Zoran
    Hitne intervencije....
    97% popusta na jedrenje!!!!
    Posebni programi jedrenja
    Tour Istrom
    Povećajte šanse za dobitkom!!!!
    Martinje 2012 u Vuglec Bregu!!!
    Auto Servis Zoran
    Toyotina električna vozila sa vodikovim gorivim ćelijama
    Promocija novog V40 i proslava 75 godina postojanja Moto Ris-a
    Najava: 32. susret alfista: Zagreb 20. i 21.10.
    40% popusta za jedrenje na Beneteau Cyclades 50.5
    Otkrijte novu dimenziju grupnog vježbanja – otkrijte Les Mills programe
    Last minute jedrenje: 25% popusta
    Tour Istrom 2.-4. studeni
    Garažna vrata iz snova
    25% popusta na jedrenje u srpnju
    Mobilna aplikacija Road2Services
    3. Kućni sajam Inter Cars Hrvatska
    bet-at-home.com baca čaroliju na EURO 2012!
    Gastronomska plovidba za 6.900 €
    Za tri kupljena Monroe amortizera, četvrti za samo jednu kunu....
    Posebne ponude za jedrenje u Hrvatskoj!!!
    Trodnevno jedrenje koje si možete priuštiti
    30. SUSRET ALFISTA ZADAR 2012.
    Pomoć prijevoznicima da uštede novac i smanje emisiju CO2...
    Goodyear predstavlja teretne gume Marathon +
    Porsche 911 na Goodyear Eagle F1 Asymmetric2
    Kuda na Martinje?
    Goodyear predstavlja novu zimsku gumu UltraGrip 8
    „Dan D“ – Demo dan u EUROline Plus centru
    Auto(r) 2011. konferencija o dizajnu automobila
    Prvi hrvatski Škoda klub
    Toyota stickerfix™ Sami popravite manje ogrebotine
    4MATIC dan
    Potvrđen datum izlaska Gran Turisma 5
    Tour Istrom 2010
    VREMEPLOV u Zagrebu
    Dunlop predstavlja novu tehnologiju...
    Nova usluga - AMC ASISTENCIJA
    Predstavljen prvi hrvatski autobus
    Travego Safety Coach Tour
    AutoZubak, AMC i Continental - partneri na duge staze
    Novi Scanijin centar u Zagrebu
    Prerada vozila za specijalne namjene
    GARMIN dobio titulu „Croatia Superbrand 2009“
    Natječaj za dizajn automobila!
    C- Mod Auto Centar
    EGO handsfree uređaji
    Aixam - moped na 4 kotača
    Auto Jambrišak
    NOVI AUTOSPORT.HR, VIŠE OD REDIZAJNA
    Garmin Nüvi 12xx & 13xx
    FINALE JESENSKOG TOURA 2009.
    K&N - filteri zraka
    Tourismo RH i Canter EURO 5
    JESENSKI TOUR 2009.
    Nove gume UrbanMax Municipal
    Jet-ski & 1000 milja
    Podijelite vaše priče s ljetovanja i osvojite novi Mio GPS
    SAP WORLD TOUR 09 U IZLOŽBENOM PROSTORU TVRTKE MOTO-RIS
    Logitech Video Security Systems
    Mahindra Goa KIPER
    Junaci naših putova 2009.
    Lightforce reflektori
    Plovidbeni vozači - amateri
    Automodeli - jurnjava u malom
    VOZAČ.info - OnLine!!
    A.T.C. d.o.o. - SoundFactory
    Trgoauto V. d.o.o.
    PCZ - Plinski centar Zagreb d.o.o.
    AUTO KUĆA DOJKIĆ
    PROMOTEHNA d.o.o.
    Automatski mjenjači
    Sigurno i zabavno - PARROT
    Auto Silvio
    C.S. ZAGREB d.o.o.
    Auto Servis MRKŠA
    Autotapetarija Klapšec d.o.o.
    TNT RADIONICA
    MOTO HORVAT
    VaroplasT d.o.o.
    MGM Vidović
    InterMobil d.o.o.
    ILIĆ-METAL
    CINŠPULA - Glavni zastupnik za HÜCO
    Novi KIA salon u Zagrebu - najveći Kijin salon u Europi!
    Centar Antunović Zagreb
    BOSSIZ SUPER CENTAR
    Auto servis Buco
    Auto Remetinec
    AUTOCOMMERCE d.o.o.
    ThomGas
    KR Elektronic & Becker
    VULKAL - Centar auto-pneumatike
    Auto elektrika “Renjak“
    Driving Camp i Marani
    MIO C310 + Via GPS 2.0 Cardinale
    Autoauspuh ISAP
    AUTOSERVIS ŠURINA
    CIAK- Zbrinjavanje opasnog i neopasnog otpada
    CH AUTO d.o.o. - AVIA kamioni
    HDAUTO d.o.o.
    Driving Camp i Marani

   Nagradna igra
   Reportaža
   Servisne informacije
   Karta Zagreba
   Stanje na cestama
   Cijene goriva u EU
   Marketing
   Arhiva

linkajte nasČasopis  |  Auto  |  Modified  |  Moto  |  Sigurnost  |  Predstavljamo  |  Tehnika  |  Test  |  HA HA